Holland Haag

Geplaatst op 21 juli 2014 door Jackie

Holland Haag is dé totaalleverancier op het gebied van gordijnstoffen. Als familiebedrijf zit het in onze genen om een stap meer te zetten en relaties aan te gaan met het oog op de lange termijn. Met een breed assortiment en collecties bestaande uit gordijnen van hoogwaardige kwaliteit en eigentijdse ontwerpen bieden wij passende oplossingen voor consumenten en de projectmarkt.

Voor de woning- en projectinrichting branche hebben wij stijlvolle, passende en vlam vertragende collecties. Daarbij gaan wij graag een stap verder en bieden een totaaloplossing. Indien gewenst nemen wij naast de levering ook het gehele confectie traject uit handen.

Holland Haag, toen en nu.

1895Oprichting onderneming in Den Haag.
1918Uit de onderneming wordt een groothandel in woningtextiel gestart, genaamd “Handelsvereniging Holland” in Den Haag.
19257 jaar later in 1925 vond de opening van het pand aan Lutherse Burgwal in Den Haag plaats.
1933In 1933 werd het filiaal in Amsterdam, aan de Nieuwezijds-Voorburgwal, geopend onder de naam “Handelsvereniging Holland”. Echter bleek deze naam al te bestaan en zodoende is de naam aangepast naar Holland Haag.
1950Opening filiaal Alkmaar, overname van het oorspronkelijke bedrijf Luyting. In de daaropvolgende jaren gebeurde er een hoop. Het pand aan de Lutherse Burgwal werd als eerste uitgebreid.
1953Opening filiaal in Groningen.
1954Opening filiaal in Arnhem.
1962Vanaf 1962 was er behoefte aan één centraal magazijn. Het centrale magazijn kwam er en werd geopend in Utrecht en werd vervolgend 4 jaar later uitgebreid.
1975Het filiaal in Gouda is geopend in 1975. Dit filiaal is de daarop volgende jaren uitgegroeid tot dé centrale vestiging van Holland-Haag. In hetzelfde jaar werd het pand in Utrecht al verkocht. De jaren die volgde leidde tot centralisatie van Holland Haag en de panden in Den Haag, Amsterdam, Alkmaar en Groningen werden verkocht. Vanaf dat moment tot op de dag van vandaag is Holland Haag gevestigd in Gouda.