Kendix

‘Textiel gemaakt door mensen met visie en een scherp oog voor detail. Voor mensen die schoonheid en kwaliteit belangrijk vinden.’

Vanaf het ontstaan van Kendix is esthetiek, origineel denken in moderne actuele vormgeving de basis geweest voor de bedrijfsfilosofie. Actuele ontwikkelingen in Architectuur, cultuur, design en kunst zijn de basis voor ideevorming. Het vertalen en doorontwikkelen van deze inspiratie ideen tot een toepasbare stof.

Het ervaren van materialiteit, kleur, vlakverdeling en het spel van licht zijn aspecten die modern wooncomfort bepalen. Kendix ontwikkelt, vervaardigt en distribueert hoogwaardige gordijnstoffen. De collectie bestaat uit bedrukte, geweven en transparante stoffen, grafische dessins, ausbrenners en geweven structuren, veelal kamerhoog.

De collectie is gericht op de particulier die iets exclusiefs voor zijn interieur zoekt. Maar ook bijvoorbeeld in hotels, culturele centra, regeringsgebouwen, kantoren, kortom: in representatieve interieurs over de hele wereld hangen Kendix gordijnen.

In de ruim 50 jaar van haar bestaan hebben de uitgesproken dessins het merk Kendix een internationale reputatie bezorgd met verkoopvestigingen en agentschappen over de hele wereld.