Geplooide gordijnen

+ Diverse keuzes uit soorten plooien

+ Door plooien hangen gordijnen mooier

 
Plooien zorgen ervoor dat een gordijn mooi valt. Onderstaand geven wij u een aantal voorbeelden van gebruikelijke plooien:

De enkele of “normale” plooi:

Dit is de meest gebruikte plooi bij gordijnen. Het is erg efficient in het stofverbruik en deze gordijnen hangen altijd netjes. Voor deze plooien heeft u 2 x de breedte van uw raam of rail nodig.

De vlinderplooi / dubbele plooi:

Steeds vaker zien we de dubbele (vlinder) plooi. Deze plooi is erg mooi en door deze techniek hangt het gordijn in nette rechte pijpen. In het algemeen toont een gordijn fraaier naar mate meer stof wordt gebruikt. Voor deze plooien heeft u 3 x de breedte van uw raam of rail nodig.

De platte plooi:

Platte plooi wordt ook veel gebruikt. Zowel bij gordijnen als vitrage staat het erg netjes. Ook met een platte plooi komt het gordijn in rechte pijpen te hangen. In het algemeen toont een gordijn fraaier naar mate meer stof wordt gebruikt. Voor deze plooien heeft u 3 x de breedte van uw raam of rail nodig.

De retourplooi:

Door een extra plooi die in het midden van de tussenruimte aan de achterkant van het gordijn wordt aangebracht, vouwt de tussenruimte naar achteren en de plooi naar voren. Het gordijn moet hier onder de rail geplaatst worden. Door het harmonica-effect ontstaat er een minimale pakket breedte. Voor deze plooi heeft u de railbreedte + 10% voor de plooival nodig.