Verduistering

Projectgordijnen Nederland

+ variatie in lichtdichtheid

+ verkrijgbaar in diverse soorten gordijnen

+ ook dienend als zonwering en isolatie

Verduisterende gordijnen zorgen dat het licht dat naar binnen valt, zoveel mogelijk beperkt wordt.

Dit kan wenselijk zijn in uw presentatieruimte of uw patiëntenkamer. Het moet simpel gezegd donker zijn en geen licht doorlaten.

We hebben verschillende opties betreft lichtdoorlatendheid:

  • verduisterende producten zoals rolgordijnen en plisségordijnen

verduisterend gordijnDeze verduisterende gordijnen (zoals rol- en plisségordijnen) beperken de lichtinval. Met deze optie kan je op elk gewenst moment het donker maken. Ze zijn makkelijk omhoog te halen, maar ook heel eenvoudig weer te laten zaken wanneer het nodig is (temperatuur of veel inval licht). Een erg flexibele oplossing.

 

  • een verduisterende voeringstof achter ’gewone’ stof

voeringsstofMet deze optie kunnen gordijnen lichtdicht gemaakt worden. ‘Gewone’ stof wordt voorzien van een extra laag erachter (verduisteringsstof). Gevoerde gordijnen isoleren beter en zorgen voor een stuk geluidsreductie, uitstekend voor hoge ruimtes. Tegenwoordig zijn er hele mooie verduisteringsstof-gordijnen te maken. Gevoerde gordijnen beschermen uw gordijnstof en dienen voor verduistering. We hebben ook een thermo stof met een binnenzijde van molton. Deze voering voor gordijnen is ideaal voor isolatie. Wanneer u de gordijnvoering zonwerend wenst kiest u bijvoorbeeld voor een zilver gecoate voeringstof.

 

  • lichtdoorlatende stoffen

lichtdoorlatend gordijnVeel stoffen zijn lichtdoorlatend. Deze stoffen hebben net wat meer body dan transparante stoffen. Wanneer een ruimte niet verduisterd hoeft te worden, maar er wel een goede aankleding wenselijk is. Deze stoffen worden vaak gebruikt als gordijnen niet verduisterend hoeven te zijn. Lichtdoorlatende gordijnen filteren wel mooi het licht, maar bieden toch privacy.

Vraag gerust om stalen of proefgordijnen. Of wilt meer lezen over onze collectie (verduisterende) gordijnen en vitrage klik hier.